logo_images_0_156679995120897
loder_img

Een moment geduld, uw verzoek wordt verwerkt.

WERKPLAATS

1_content_image_15639745111179379753

APK

Bij de APK check (algemene periodieke keuring) wordt uw auto door Dekrie auto's getest op de wettelijke eisen voor veiligheid, milieu en registratie. De APK keuring is er om zeker te weten dat u weer veilig op weg kunt. Om dit zo goed mogelijk vast te stellen, controleert de APK-keurmeester een aantal vaste punten die van invloed zijn op het veilig functioneren van uw auto. Dankzij de keuring komen mogelijke gebreken aan het licht. U weet zo op tijd of uw auto onderhoud of reparatie nodig heeft en voorkomt gevaarlijke situaties op de weg. De APK is namelijk een keuring en geen periodiek onderhoud. Tevens steunt u met uw APK keuring het goede doel. We zien u graag bij ons autobedrijf in Vlijmen.

 

Apk keuring

Een CarProf monteur bij CarProf Schoonen Vlijmen bekijkt de technische staat van uw auto en keurt deze volgens de voorgeschreven criteria. Zij controleren de remmen en kijken of uw auto niet te veel schadelijke stoffen uitstoot. Een aantal andere punten waarop gecontroleerd wordt:
- Kilometerstand check
- Onder de motorkap
- Verlichting
- Onderzijde van de auto
- Ruitenwissers
- Banden

Om ervoor te zorgen dat u goed geïnformeerd bent over de staat van uw auto, krijgt u een volledig rapport over de uitslag van de keuring. U kunt precies zien waarom uw auto goed- of afgekeurd is. We geven aan of er onderdelen vervangen of gerepareerd moeten worden.

Is regulier onderhoud nodig naast de apk check

Een APK keuring is geen regulier onderhoud, maar een visuele keuring. Bij onderhoud en reparaties gaan monteurs daadwerkelijk aan de slag met een defect of het vervangen van onderdelen. Tijdens de APK check controleert onze monteur bijvoorbeeld of de dragende delen van uw carrosserie niet bedreigd worden door roest en of de remmen nog goed functioneren. Het gaat bij een APK om de veiligheid van uw auto. Dit zegt minder over de conditie van bijvoorbeeld de motor. De gezondheid van de motor is afhankelijk van zaken die aan bod komen tijdens regulier onderhoud, zoals oliewissel of het plaatsen van een nieuw luchtfilter. Als u zich netjes aan de onderhoudsintervallen vanuit de fabrikant houdt, gaat uw auto veel langer mee. Uiteraard adviseren wij u graag over het onderhoud van uw auto.


Wanneer is mijn auto aan de beurt voor de APK

Hoe vaak u uw auto APK moet laten keuren is afhankelijk van de auto die u rijdt en het bouwjaar. Een nieuwe benzineauto wordt na vier jaar voor het eerst gekeurd. Voor een nieuwe dieselauto geldt drie jaar.
- Een benzineauto wordt na de eerste APK om de twee jaar gekeurd.
- Na acht jaar wordt een benzineauto jaarlijks gekeurd.
- Voor een dieselauto geldt dat de auto na drie jaar, ieder jaar wordt gekeurd.

Koopt u een tweedehandsauto? Dan kunt u uitgaan van de datum op het laatste keuringsrapport. Het is belangrijk om uw auto vóór de vervaldatum te laten keuren. Om te voorkomen dat uw auto ongekeurd rondrijdt mag u de APK al twee maanden van tevoren laten uitvoeren. De nieuwe vervaldatum volgt een jaar na de oorspronkelijke vervaldatum.


Elektrische auto's en APK

Moeten hybride en elektrische auto’s ook APK gekeurd worden? Dat moet inderdaad. Voor deze voertuigen gelden dezelfde regels als voor andere auto’s. De controle wijkt wel gedeeltelijk af. Bij hybride en elektrische voertuigen staat de APK onder andere in het teken van de elektrische aandrijflijn en de onderdelen daarvan.
De APK-termijnen zijn hetzelfde als bij benzineauto’s. Dit betekent dat u bij een nieuwe auto na vier jaar voor het eerst de keuring laat uitvoeren. Vervolgens om de twee jaar en na acht jaar vindt de APK ieder jaar plaats. CarProf is de garage voor alle merken. Ook uw hybride of elektrische auto is bij ons in goede handen.


Wat als mijn auto niet door de APK keuring komt

Naast de APK adviseren wij om minimaal één keer per jaar met uw auto naar CarProf te komen voor controle en regulier onderhoud. Hiermee houdt u uw auto in goede conditie en is de kans op onverwachte reparaties klein. Mocht uw auto toch worden afgekeurd, dan kunt u deze direct bij CarProf laten repareren. Als de kosten van de reparatie niet in verhouding staan met de waarde van de auto dan zullen wij adviseren de reparatie niet te laten uitvoeren. Houd er wel rekening mee dat u dit binnen twee maanden laat uitvoeren. In de tussentijd mag u alleen met uw auto naar de garage rijden. De vervaldatum blijft gelden. Het is daarom belangrijk dat de reparaties voor die datum zijn uitgevoerd. Mocht u de auto niet meer laten repareren dan kunt u kiezen voor verkoop, inruilen of de auto naar de sloop brengen. Ook als uw auto wordt afgekeurd krijgt u een keuringsrapport. Twijfelt u over de keuring? Breng een bezoek aan de RDW en neem het rapport mee. Zij controleren of de keuring goed is uitgevoerd. Een tweede optie is om een second opinion aan te vragen bij een andere garage.

Vraag of interesse?

Heeft u een vraag over ons aanbod, bedrijf of onze diensten? Geen enkel probleem. Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij staan voor u klaar.

banner_images_0_1562737088278496680
whatsappbtn
scroll_image.png
Morgen Internet - Light website