
Wanneer is Diesel rijden interessant?
Hoe zit het nu met het omslagpunt? Welke brandstof kan men het beste kiezen?
Wij laten u hier zien bij welke kilometerstand welke brandstof interessant is.
Benzine, LPG-3 en diesel: de verschillen.
De wegenbelasting op benzine is het laagst , de belasting op diesel is het hoogst en de belasting op LPG-3 zit gemiddeld halverwege benzine en diesel.
Daarnaast heeft men te maken met het verbruik en de brandstofprijs .
Een moderne diesel verbruikt 1 op 18 a 1 op 23 (een moderne benzine verbruikt daarentegen 1 op 13 a 1 op 15. ) . Diesel is ongeveer € 34 eurocent per liter goedkoper dan benzine. Al bij al maakt dit dat het omslagpunt van een moderne diesel al tussen de 10.000 a 15.000km ligt. Tevens zijn de onderhoudsintervallen aanzienlijk groter bij een diesel.
Men dient ook naar het aanbod te kijken. Aangezien er in Nederland relatief veel diesels geleased worden, is er een groot aanbod diesel – occasions.
Dit drukt de aanschafprijs van de occasion. Hierdoor is het prijsverschil tussen een benzine en een diesel nihil. Dit zorgt er dan ook voor dat het omslagpunt van een diesel-occasion aanzienlijk lager ligt ten opzichte van een nieuwe dieselauto ( bij een nieuwe auto is de meerprijs van een diesel ten opzichte van een benzine vaak enkele duizenden euro’s)
Lpg-G3 is de goedkoopste brandstof per kilometer. Dit komt door onder andere de relatief lage wegenbelasting en lage literprijs (ongeveer € 0.53 / liter ). Het verbruik ligt wat hoger dan de andere brandstoffen en een Lpg-G3 auto vergt wat meer onderhoud maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de eerder genoemde voordelen. Hierdoor ligt het omslagpunt voor een Lpg-G3-auto al rond de 5000 km per jaar (mits de Lpg-3 installatie reeds in de auto is ingebouwd)
Heeft u vragen?
Ons team staat voor u klaar om u van deskundig advies te voorzien.
U kunt ons bellen, e-mailen of het formulier op deze pagina invullen.